Новости од индустријата

Прогноза на пазарот

2021-09-23
Акрилик е проѕирен пластичен материјал со извонредна цврстина, вкочанетост и оптичка јасност. Листот е лесен за изработка, добро се врзува со лепила и растворувачи и лесно се термоформира. Материјалот има супериорни атмосферски својства во споредба со многу други проѕирни пластики.

НаЕкструдиран акрилен листпокажува квалитети слични на стакло како што се јасност, брилијантност и транспарентност. Тој е лесен и има поголема отпорност на удар во споредба со стаклото. Акрилниот лист е познат по многу имиња како што се акрил, акрилно стакло и плексиглас.

ГлобалниотЕкструдиран акрилен листпазарот првенствено е воден од неговата употреба во градежната и градежната индустрија за различни апликации како што се проекти за подобрување на домот, кујнски заден простор, прозорци, ѕидни прегради и домашен мебел и декор, меѓу другото. Акрилните листови се идеален избор на материјал поради супериорните својства како што се одлична оптичка јасност, 17 пати отпорност на удар во споредба со стаклото, лесна, температура и хемиска отпорност.

Покрај ова, широко се користи во комерцијално и структурно застаклување за да се создадат прозорци отпорни на временски услови и невреме, големи и непробојни прозорци и издржливи прозорци.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept